slider-holder
  • Trollhättan
    Trollhättan. - med lagom avstånd till det mesta
  • Trollhättan
    Trollhättan. En vacker och handlingskraftig stad vi är stolta över

Trollhättan – som gjort för att etablera sig i.

Anledningarna till att Trollhättan är som gjort för att etablera sig i är många. För att enklast sammanfatta det viktigaste och bästa med Trollhättan väljer vi att rabbla upp godbitarna rakt upp och ner. Håll i hatten, för här går det undan.  

Jobbskaparstad – 7 av 10 har fått jobb efter SAAB-konkursen. Rv 44, Rv 45 och Göta Älv går alla genom staden vilket gör Trollhättan till en knutpunkt som heter duga. Att det tar 40 min med flyg till Stockholm och 35 min med tåg till Göteborg gör inte saken sämre precis.

Inspirerande företag som Zygomatic, Dynatech och Grey Design har alla sitt ursprung i det kreativa kluster som håller till på Innovatum. Just kreativitet men även rymd och flyg är vi lite extra bra på i den här stan. Duktigt folk finns på plats, både i nyutexaminerat format från välrenommerade Högskolan Väst (vars Ingenjörsutbildningar tillhör de mest framstående i landet) och i mer erfarna varianter som varit med och lyft bl a SAAB under storhetstiden.

De kommunala driftkostnaderna (fastighetsskatt, el, vatten, sophämtning) ligger bland landets lägsta och bilköer är ett begrepp vi inte känner till i dessa trakter.Utelivet är myllrande och aktivt i krogtäta centrum och vi är lite extra stolta över att nämna att 2014 var året då vi utsågs till bästa kulturkommun och årets studentstad. Så om du är ute efter kontor och lokaler med de bästa förutsättningar att frodas och växa i, vänd dig till oss så hjälper vi dig. Inget att tveka på med andra ord.

Med kort restid till bl a Göteborg, Stockholm och Oslo ligger Trollhättan lättillgängligt för de flesta.

Med teknikcentrum på Innovatum, skön natur och bra kommunikationer är Trollhättan en kraft att räkna med när du planerar ditt möte eller konferens. Om du vill ta reda på mer, kontakta Trollhättan Convention Bureau som är ett neutralt och kostnadsfritt stöd till dig som vill arrangera nationella och internationella möten i Trollhättan. Convention Bureau ägs av Trollhättans Stad och är strategiskt placerad under näringslivsenheten.

Mer info om att mötas i Trollhättan.

Starta eget eller öppna filial i Trollhättan?

Trollhättans Stad underlättar för företag och företagare i hela kommunen genom att vara rådgivande och ge service till företag, organisationer och enskilda personer. Det är mycket du som företagare behöver veta som t ex kommunala tillstånd eller regler för att starta företag eller andra myndigheters tillstånd. Vill du först kolla upp vilken lokal som passar bäst, tveka inte att kontakta vår uthyrningsansvarig Frida Stolt. Värt att veta är att företagsklimatet är sunt och frodigt, vilket avspeglas i Näringslivskontorets höga betyg från företagarna i regionen.

Till stadens rådgivning och information

Oavsett hur långt du kommit med ditt företag så är Trollhättan och Innovatum rätt plats att utecklas på.

Har du en nytänkande affärsidé med förutsättningar att nå internationella marknader? Utveckla ditt företag i Innovatums Inkubator. Driver du ett företag inom rörlig bild, media, design, marknadskommunikation, foto, dataspel, musikproduktion, webbutveckling eller i gränslandet däremellan? Vill du möta andra kreatörer och jobba i en kreativ miljö? Då är ACT det rätta för dig. Innovatum erbjuder också en neutral utvecklingsplattform där såväl näringsliv, akademi och samhälle kan samverka. Bedriv forskning och utvecklingsprojekt både regionalt, nationellt och internationellt. Läs mer här. Tvekar du om det finns resurser? Gör inte det. Läs mer här så förstår du varför.